Weekend-urile de toamna au un farmec aparte daca sunt petrecute in mijlocul naturii. Printre locurile in care puteti merge pentru cateva zile de liniste si relaxare se numara si statiunea balneara Slanic Moldova din jud. Bacau, aflata la 13 kilometri de orasul Targu Ocna.
Asezata in mijlocul unei depresiuni inconjurate de culmile muntilor si intinzandu-se de-a lungul raului Slanic, statiunea Slanic-Moldova si-a castigat notorietatea datorita numeroaselor izvoare de apa minerala, primind inca din anul 1974 statutul de statiune de interes international.
Prin urmare, statiunea este o destinatie cautata cu precadere de turistii interesati de curele cu apele minerale din zona, renunoscute pentru aportul lor in tratarea a numeroase afectiuni. De altfel, apele izvoarelor din Slanic Moldova au primit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea numeroase premii la expozitii internationale: la Expozitia internationala de balneologie de la Frankfurt de Main din 1881, la Expozitia de la Viena din 1833 sau la Expozitia universala de la Paris din 1900.
Supranumita „Perla Moldovei”, Slanic Moldova este mai mult decat o mare baza de tratament. Localitatea este presarata de cladiri interbelice care si-au pastrat farmecul nealterat. Dintre acestea, Cazinoul impresioneaza prin stilul architectural aparte. De asemenea, Parcul Central din statiune ofera cadrul ideal pentru plimbari lungi in zilele de toamna. Amenajat cu grija, dotat cu panouri informative, avand alei largi, fantani arteziene si un foisor luminos, Parcul Central este iubit de locuitori si de turisti deopotriva.
Odata ajunsi in Slanic Moldova, nu ratati Traseul celor 300 de trepte, care porneste de la izvorul Sf. Spiridon. Traseul va poarta prin padure si va ofera prilejul de a admira peisaje de vis. De asemenea, puteti face o plimbare pe indelete de-a lungul Aleii Izvoarelor, la umbra copacilor.
Dupa plimbare, opriti-va la pranz la restaurantul Crama Domneasca si bucurati-va de bucatele traditionale servite aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu