Sibiu - Capitala Culturala Europeana in anul 2007 si primul oras din estul Europei care a detinut un astfel de titlu - este o destinatie preferata de turistii iubitori de liniste, de arhitectura baroca si de evenimente culturale de calitate.
Targul de Craciun de la Sibiu
Farmecul orasului este cu atat mai mare in timpul iernii, cand frumoasele sale piete sunt scaldate in lumini si ghirlande, cu ocazia Targului de Craciun (http://targuldecraciun.ro/targ/), care se organizeaza de 10 ani in Sibiu. Targul isi asteapta an de an vizitatorii cu spectacole, mancare traditionala, casute pline cu bunatati si o atmosfera generala de voie buna.
Anul acest, Targul de Craciun din Sibiu are deschise portile in perioada 16.11.2018 – 03.01.2019, zilnic, intre orele 10:00-22:00, Piata Mare devenind neincapatoare pentru miile de turisti dornici sa admire decorurile de poveste si sa adulmece aromele de mar copt si de vin fiert cu scortisoara. Noutatea Targului din acest an consta intr-un spectacol sustinut de Paula Seling, alaturi de Radu Nechifor si de orchestra sa.
Piata Mare
Targul de Craciun este organizat in Piata Mare din Sibiu. Piata constituie centrul istoric al orasului, fiind mentionata pentru prima data in documentele vremii in anul 1411. De altfel, in perioada medievala, aici se organizau targuri, festivaluri si executii publice. In zilele noastre, Piata Mare gazduieste majoritatea evenimentelor culturale organizate in Sibiu.
Piata reprezinta totodata o importanta atractie turistica, intrucat aici veti gasi cladiri de o mare importanta istorica, precum Palatul Brukenthal, Casa Haller, Casa Weidner, Casa Albastra, Casa Generalilor sau Primaria din Sibiu.
Catedrala Evanghelica
Daca alegeti sa petreceti mai multe zile in Sibiu cu ocazia Targului de Craciun, dati o fuga si la Catedrala Evanghelica (http://hermannstadt.evang.ro/ro/catedrala-evanghelica-din-sibiu/). Simbol al orasului, aceasta impresionanta catedrala ridicata in stil gotic, a carei constructie a fost finalizata in anul 1520, adaposteste o colectie impresionanta de placi funerare, una dintre cele mai mari orgi din sud-estul Europei, datand din anul 1672, precum si o frumoasa cristelnita de bronz.
Nu ratati ocazia de a urca in turnul de 73 m al Catedralei, parcurgand toate cele 192 de trepte, pentru a admira privelistea superba asupra orasului.
Unde mancati in Sibiu
Este greu sa mancati prost in Sibiu. Sunt multe restaurant bune si foarte bune. Nu degeaba in anul 2019 Sibiu va deveni Regiune Gastronomica Europeana, ceea ce nu este putin lucru, de vreme ce doar 8 regiuni din Europa au avut pana acum privilegiul sa primeasca aceasta distinctie foarte speciala, printre care se afla Catalonia si Lombardia (conform celor mentionate pe site-ul evenimentului https://sibiugastronomia.ro/)
Syndicat Gourmet (http://www.syndicatgourmet.ro/)
Acest restaurant micut, cu doar sase mese, situat pe strada Targului din Sibiu, are numerosi clienti fideli, ca rezultat al abordarii non-conventionale a preparatelor pe care v-ati astepta sa le gasiti intr-un restaurant din provincie. Personalul este extrem de amabil, meniul se schimba in functie de sezon, iar calitatea ingredientelor alese este intotdeauna ridicata.
Old Lisbon
In mod surprinzator, in Sibiu veti gasi un restaurant cu specific portughez foarte bun. La Old Lisbon am mancat o portie de scoici in sos de vin extrem de gustoasa. De altfel, restaurantul exceleaza in pregatirea specialitatilor din peste si fructe de mare.
Benjamin Steakhouse (http://www.benjaminsteakhouse.ro/)
In spatele Hotelului Imparatul Romanilor se afla Benjamin Steakhouse, un restaurant cochet si primitor, unde puteti savura o friptura de vita delicioasa.
Sucre (http://www.ateliersucre.ro/)
La Sucre, singura cofetarie din Sibiu cu specific frantuzesc specializata pe eclere, veti gasi o mare varietate de eclere. Eu am incercat variantele cu fistic, vanilie si cu caramel sarat - au fost minunate. Merita sa va indepartati putin de centru si sa faceti o vizita celor de la Sucre.
Jules Bistro (http://www.jules-restaurant.ro/)
Jules Bistro este un bistro-restaurant elegant, la care va recomand sa mergeti pentru a sarbatori un eveniment sau pentru a va bucura de o cina romantica. Terasa este incantatoare, iar preparatele sunt pregatite cu grija.
Unde va cazati in Sibiu
Levoslav House (https://levoslav.ro/)
Acest boutique-hotel, aflat in inima Sibiului, a fost resedinta compozitorului si dirijorului Jan Levoslav Bella. Astazi, isi asteapta oaspetii cu un design modern, lucrari de arta originale si camere extrem de spatioase.
Republique Hotel (http://republique.ro/ro/)
Incerc sa gasesc o camera la Republique Hotel de fiecare data cand ajung in Sibiu. Este pozitionat foarte aproape de centrul istoric al orasului, camerele sunt decorate cu mult bun-gust, iar micul dejun este senzational.
The Council (http://www.thecouncil.ro/)
Aflat in Piata Mica, langa vestitul Turn al Sfatului, The Council este o optiune minunata pentru o sedere mai lunga in Sibiu. Situat intr-o cladire care, la inceputul secolului al XVIII-lea, a adapostit cea dintai primarie din Sibiu, The Council si-a pastrat aerul boem. Cele 10 camere arata minunat, la fel si sala in care se serveste micul-dejun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu