Pagini

miercuri, 10 iulie 2019

Destinatie de vacanta: Golful Kotor (Muntenegru)

Golful Kotor („Boka Kotorska”), cel mai sudic fiord al Europei si unul dintre cel mai mari golfuri din Marea Adriatica, este sit UNESCO (https://whc.unesco.org/en/list/125) inca din anul 1979 si veti intelege cu usurinta de ce, daca veti vizita regiunea. 




Aflat in apropierea granitei croate, Golful Kotor se intinde pe o suprafata de 78 km patrati, fiind vizitat de majoritatea celor care pleaca de la Budva spre Dubrovnik, in periplul lor turistic. 



Principalul oras din zona Golfului Kotor este Kotor, oras cu o istorie impresionanta, datand inca de pe vremea romanilor, cand era un renumit port maritim. De altfel, Kotor este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale de pe coasta Marii Adriaticii. Astazi, Kotor se mandreste cu numeroase hoteluri, restaurante si cu un port intins, unde ancoreaza impunatoare yachturi si ambarcatiuni de lux.








La doar 15 minute de condus de Kotor, in partea centrala a Golfului Kotor, se afla oraselul Tivat, singurul loc de pe litoralul muntenegrean care are aeroport, aflat la aproximativ 5 kilometri de oras. Influenta venetiana se observa in arhitectura locului, fapt usor explicabil prin prisma faptului ca, in secolele XV - XVIII, Venetia a controlat intreaga zona. Tivat prinde viata, cu precadere, in sezonul estival, cand gazduieste numeroase concerte si festivaluri. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu