vineri, 30 august 2019

Destinatie de vacanta: Constanta (Romania)

Putini dintre turistii care ajung in Mamaia, polul distractiei de pe litoralul romanesc, se aventureaza dincolo de limitele statiunii pentru a explora Constanta. Rateaza, din pacate, locuri de o frumusete aparte, avand in spate o bogata istorie. Constanta, unul dintre cele mai vechi orase atestate din Romania, este un oras eclectic, caminul mai multor comunitati care au imprimat orasului o nota cosmopolita, reflectata in arhitectura si in bucataria locala.




Gasiti in continuare o prezentare a celor mai frumoase locuri pe care le-am descoperit de-a lungul timpului in Constanta.

Cazinoul din Constanta


Emblema orasului Constanta, Cazinoul este prima cladire construita in stil Art-Nouveau in Romania, fiind proiectat de catre arhitectul Daniel Renard si inaugurat pe data de 15 august 1910, in prezenta principelui Ferdinand, devenind o locatie exclusivista pentru vremea sa. 





Portul turistic din Constanta


Portul turistic din Constanta a fost construit in perioada 1897-1909, dupa planurile inginerului Anghel Saligny. Astazi, zona este faimoasa pentru restaurantele cu specific pescaresc si pentru atmosfera pitoreasca. Aflat in prelungirea falezei Cazinoului din Constanta, Portul Tomis este usor accesibil, inclusiv pietonal, fiind cautat de turisti si localnici deopotriva.



 



Piata Ovidiu


Piata Ovidiu, intesata de terase si de restaurante moderne, este locul perfect pentru a admira diferite stiluri arhitecturale, de la arhitectura veche si noua romaneasca pana la stilul art-nouveau. In inima sa se afla statuia poetului latin Ovidiu, opera sculptorului italian Ettore Ferrari, pozitionata in fata Muzeului de Istorie din Constanta.  Poetul latin Ovidiu s-a nascut in anul 43 i.Hr. si a fost exilat de catre imparatul Augustus la Tomis in anul 8 d.Hr., unde a murit dupa 9 ani in exil. Poetul a scris in timpul sederii sale la Tomis celebrele sale opere Tristele si Ponticele.




Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta


Cladirea fostei Primarii din Constanta adaposteste astazi Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie (https://www.minac.ro/), al doilea muzeu cu acest specific, ca importanta, din tara, dupa Muzeul de Istoria din Bucuresti. Amplasat in Piata Ovidiu din centrul istoric al orasului, muzeul se mandreste cu un patrimoniu bogat, format din peste 430.000 de piese arheologice.



Moscheea Carol I


Moscheea Carol I, aflata de asemenea in centrul istoric al orasului, a fost construita intre anii 1910-1913 la initiativa regelui Carol I. Inaugurarea a avut loc la data de 31 mai 1913 in prezenta familiei regale. Moscheea Carol I este prima constructie din beton armat din Romania si reprezinta o imbinare a stilului egipteano-bizantin cu elemente arhitecturale romanesti. Cladirea gazduieste numeroase obiecte de patrimoniu, inclusiv covorul lui Abdul Hamid, unul dintre cele mai vechi covoare orientale din Europa. Minaretul de 47 de metri al moscheei, construit in stil maur, are 140 de trepte. Odata parcurse, veti ajunge intr-un balcon ingust, de unde veti putea vedea panorama orasului.






Daca doriti sa va cazati in Constanta, va recomand hotelul Jumeirah Royal (https://jumeirahroyal.ro/), un loc minunat, aproape de centrul orasului, dotat cu facilitati de lux si avand un design deosebit.





Statiunea Mamaia


Denumita si “Perla Marii Negre”, Mamaia este cea mai veche si cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc, situata in partea de nord a orasului Constanta şi intinsa pe o fasie de pamant de 8 km. Cunoscuta pentru plaja cu nisip fin si pentru cluburile sale, care o fac o destinatie ideala pentru petrecareti si familisti deopotriva, Mamaia atrage an de an sute de mii de turisti din tara si din strainatate. 


 

 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Idee de destinație de vacanță: Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Egee

Ȋn proximitatea coastei de est a Greciei se află insula Skiathos, parte din arhipelagul Sporadelor, care oferă combinația ideală între peisa...