marți, 7 mai 2024

Idee de destinație de vacanță: Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Egee

Ȋn proximitatea coastei de est a Greciei se află insula Skiathos, parte din arhipelagul Sporadelor, care oferă combinația ideală între peisaje mirifice, bucătărie tradițională grecească și locuri încărcate de istorie.




Fie că alegi să te relaxezi pe plajele întinse, să te delectezi cu bucate locale în tavernele care împânzesc insula, să vizitezi bisericile sau să descoperi istoria locului, insula Skiathos nu te va dezamăgi.





Cum ajungi în Skiathos?

Pentru a ajunge în Skiathos, cel mai simplu și rapid mod de transport este avionul, mai ales că aeroportul din Skiathos este printre cele mai pitorești din lume. Acest aeroport atipic are o pistă scurtă, astfel că avioanele zboară chiar pe deasupra capetelor oamenilor la decolare și la aterizare.

Dacă avionul nu este o opțiune, puteți lua mașina personală. Orașul-port Volos, de unde se ia feribotul spre Skiathos, este o destinație turistică în sine, cu peisaje de vis și multe taverne primitoare.

Ce să faci în Skiathos?

Vizitează orașul Skiathos

Orașul Skiathos este inima insulei, locul în care ziua te pierzi printre străduțele pitorești, înguste, mărginite de case albe tradiționale, iar seara te bucuri de atmosfera vibrantă a tavernelor grecești.






Mergi la plajă

Skiathos este renumită pentru cele peste 60 de plaje spectaculoase, fiecare cu frumusețea și farmecul ei propriu. Dintre acestea, cele mai populare sunt Koukounaries, Lalaria, Banana Beach și Megali Ammos.




Vizitezi mănăstirile și bisericile

Mănăstirea Evanghelistria este cea mai cunoscută mănăstire din Skiathos. Ȋnființată în secolul al XVIII-lea, aceasta se află într-un cadru pitoresc în mijlocul naturii și atrage numeroși vizitatori an de an.



O altă mănăstire cunoscută este Panaghia Eikonistria, construită în secolul al  XVII-lea, considerată locul cel mai sfânt de pe insulă, deoarece icoana miraculoasă a Maicii Domnului (Panaghia) a fost găsită aici în jurul anului 1650.


Cum este bucătăria locală?

Gastronomia grecească, bine-cunoscută peste hotare, are un gust autentic în Skiathos. O vacanță pe insulă nu este completă fără să savurezi preparatele tradiționale, în Skiathos având ocazia să te bucuri de o experiență culinară deosebită.



În Skiathos vei găsi o mulțime de restaurante și taverne care servesc preparate delicioase din bucătăria grecească. Dintre cele vizitate în timpul șederii în Skiathos, mi-a plăcut în mod deosebit Exantas Bar – Restaurant.

Unde stai în Skiathos?

Skiathos oferă o varietate de opțiuni de cazare, pentru toate bugetele, de la hoteluri de lux până la pensiuni tradiționale și apartamente în regim self-catering. Dintre numeroasele opțiuni de cazare, am ales Golden King Villas (https://goldenking.gr/), situată la 2.5 km de orașul Skiathos și la doar 20 de metri de mare. Daca sunteți în căutarea unei cazări frumoase, spațioase, cu piscină, vă recomand aceste vile.





Idee de destinație de vacanță: Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Egee

Ȋn proximitatea coastei de est a Greciei se află insula Skiathos, parte din arhipelagul Sporadelor, care oferă combinația ideală între peisa...