Pagini

marți, 18 decembrie 2018

Destinatii de iarna pitoresti in Austria: Gmunden si Hallstat

Intrucat vacanta de iarna se apropie cu pasi repezi, sunt la mare cautare destinatiile unde se pot practica sporturi de iarna, pe fundalul unor peisaje idilice. Austria  ar trebui sa se afle printre optiunile pe care sa le aveti in vedere, intrucat aici veti gasi numeroase orasele si sate fermecatoare, precum sunt Gmunden si Hallstat. Cititi in continuare despre aceste doua locuri pitoresti, pe care le-am vizitat cu mare placere in urma cu doi ani. 




Gmunden 


Gmunden este un orasel aglomerat in timpul verii, intrucat are numeroase centre SPA si plaje largi, amenajate impecabil de-a lungul lacului Traunsee. Cu toate acestea, iarna este perioada in care va recomand sa vizitati Gmunden, peisajele inconjuratoare fiind atunci mai frumoase ca oricand. Turistii pot participa la numeroase spectacole, se pot plimba pe indelete pe langa lac, se pot relaxa in cafenelele primitoare, pot lua masa in tavernele locale si pot skia in Grünberg, zona aflata in proximitatea orasului.





Ajunsi in Gmunden, trebuie sa faceti o vizita la fostul castel Ort (Schloss Ort). Situat pe o mica insula, aproape de centrul orasului, castelul poate fi descoperit pe indelete de turistii curiosi care, apoi, se pot retrage pentru pranz sau cina la restaurantul din apropiere, cunoscut in zona pentru preparatele locale delicioase care se servesc aici (https://schlosshotel-passau.com/). 






Va recomand sa va cazati la Hotelul Seehotel Schwan (https://www.seehotel-schwan.at/en.html), aflat chiar pe malul lacului, in inima orasului. Nu ezitati sa luati masa la restaurantul hotelului, mancarea este delicioasa, iar chelnerii extrem de amabili. 



Cititi aici mai multe despre Gmunden:

https://www.gmunden.at/

https://traunsee-almtal.salzkammergut.at/en/




Hallstatt 


Cunoscut drept “Perla Austriei”, Hallstatt este una dintre principalele destinatii turistice din Austria si unul dintre cele mai frumoase sate din lume. Turistii se vor bucura de privelisti fabuloase asupra lacului si muntilor care inconjoara Hallstatt. Aflat in Regiunea Lacurilor -  Salzkammergut, Hallstatt este unul dintre cele mai vechi sate inca locuite din Europa (avand in spate o istorie de 7.000 de ani). De asemenea, este un site protejat UNESCO inca din anul 1997 (https://whc.unesco.org/en/list/806).



Tot aici veti gasi cea mai veche mina de sare din lume - Salzwelten (https://www.salzwelten.at/en/hallstatt/mine/). Pentru cele mai frumoase privelisti asupra satucului, (https://www.hallstatt.net/), luati feribotul pentru o plimbare de-a lungul lacului si admirati panorama care vi se va deschide in fata ochilor. Nu uitati sa faceti o drumetie din piata centrala pe malul lacului, pentru a admira casele pitoresti ale localnicilor si peisajele minunate. Nu ar trebui sa dureze mai de o ora, Hallstatt este destul de mic si are cu putin peste 900 de locuitori.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu