Pagini

miercuri, 9 ianuarie 2019

Destinatie de iarna: Cordoba, sufletul Andaluziei

Aflata in inima provinciei Andaluzia din Spania, Cordoba reprezinta o destinatie potrivita pentru a fi explorata in lunile de iarna, gratie temperaturii placute si numeroaselor obiective turistice pe care le puteti vizita.




Cordoba este un loc de o pronuntata importanta istorica, fiind, pe vremuri, capitala provinciei romane Baetica, iar, mai tarziu, a califatului Córdoba. Orasul a cunoscut o perioada infloritoare de dezvoltare sub dominatia maura, incepand cu anul 711, devenind unul dintre cele mai importante orase ale Europei.




In timpul dominatiei maure, respectiv in anul 785, a inceput si constructia moscheii Mezquita (https://mezquita-catedraldecordoba.es/en/), cea mai vizitata cladire din Cordoba si principala atractie a orasului. Moscheea a cunoscut multiple extinderi ulterioare si a devenit catedrala in anul 1236. Specific acestei constructii este faptul ca interiorul catedralei pastreaza atat elemente musulmane (corespunzatoare moscheelor), cat si elemente specifice catedralelor catolice. Totodata, Mezquita se remarca prin cele 850 de coloane pictate in alb si rosu.




De altfel, Moscheea-Catedrala Mezquita  si cartierul istoric care o inconjoara  sunt situri UNESCO inca din anul 1984.








Langa Mezquita se afla Alcazar de los Reyes Cristianos (Palatul Crestinilor Monarhi) (https://www.artencordoba.com/alcazar-reyes-cristianos/horarios-informacion-turistica.html), cu al sau Turn al Leilor, de unde veti putea admira o priveliste spectaculoasa asupra fluviului Guadalquivir ce strabate orasul. 







Nu ratati nici Plaza de la Corredera, locul ideal pentru a va relaxa si a incerca vestitele tapas si vinuri locale. Aceasta piata era folosita odata drept arena pentru luptele de tauri. Astazi veti gasi in Plaza de la Corredera numeroase taverne si restaurante cu specific local.



In materie de restaurante, Taberna Luque (https://sevilla.abc.es/gurme/bares-y-restaurantes-cordoba/cordoba/taberna-luque-3/), aflata in centrul istoric al orasului, este alegerea perfecta pentru pranz sau cina, iar, daca sunteti in cautarea unui loc de cazare aproape de centrul istoric, alegeti Eurostars Palace Hotel (https://www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-palace.html), aflat in proximitatea atractiilor turistice din Cordoba.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu