Pagini

vineri, 18 ianuarie 2019

Destinatii de iarna din Romania: Vama Buzaului, oaza de liniste de la poalele Muntilor Ciucas

La doar 50 de kilometri de Brasov se afla una dintre cele mai frumoase comune din Romania: Vama Buzaului, a carei denumire se datoreaza faptului ca, pana in anul 1918, aici se afla granita tarii noastre cu Austro-Ungaria (http://www.vamabuzaului.ro/, http://www.comunavamabuzaului.ro/). 




Devenita statiune turistica de interes local in luna decembrie 2018, Vama Buzaului este un loc plin de farmec si liniste, inconjurat de obiective turistice, cu un relief bland, case pitoresti si numeroase optiuni de cazare.


Ce sa vizitezi in zona Vama Buzaului?

Rezervatia Valea Zimbrilor


Rezervatia de zimbri „Valea Zimbrilor”, aflata in comuna Vama Buzaului, a fost inaugurata in anul 2008, se intinde pe o suprafata de noua hectare si numara, in prezent, 29 de exemplare. Pe langa zimbri, veti admira cerbi, caprioare si pauni, a caror poveste o puteti afla de la angajatii rezervatiei.  Profitati de vizita la rezervatia de zimbri pentru a va plimba de-a lungul tarcului si a admira peisajul.









Cascada Urlatoarele


In proximitatea comunei Vama Buzaului se afla Cascada Urlatoarele, o insiruire de izvoare care ies din munte, se sparg pe o intindere de zeci de metri si ajung in paraul Urlatoarea. Sub perdeaua de apa care tasneste din piatra, roca are o culoare rosiatică si o textura calcaroasa. In zona sunt amenajate mai multe locuri de picnic si mese cu banci din lemn.





Barajul şi Lacul Siriu


Din zona Vama Buzaului puteti ajunge usor la Barajul si Lacul Siriu din judetul Buzau. Pentru realizarea Barajului, care are o inaltime de 122 de metri, a fost necesara stramutarea unei intregi comunitati alcatuite din 300 de gospodarii. Constructia barajului s-a realizat in perioada 1975-1994, prin depunerea de anrocamente, Barajul Siriu fiind al doilea baraj de anrocamente ca marime din tara. Barajul a dus la formarea lacului de acumulare Siriu, care are o lungime de peste unsprezece kilometri si o adancime de peste o suta de metri. 






Unde va cazati in zona Vama Buzaului? 


Va recomand cu caldura Gospodaria lui Nea Ion (http://www.gospodarialuineaion.ro/), aflata in comuna Vama Buzaului. Pensiunea este decorata in stil traditional. Sala de mese a pensiunii este amenajata ca o incapere taraneasca, cu mese de lemn, stergare si masti populare. Camerele sunt ornate opulent, cu multe tablouri si obiecte vechi reconditionate, alese atent si asezate in asa fel incat sa se creeze o atmosfera boiereasca. Asadar, daca sunteti in cautarea unei cazari autentice, contactati cu incredere gazdele primitoare de la Gospodaria lui Nea Ion.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu