miercuri, 19 iunie 2019

Idee de destinatie de vacanta: Creta, Insula Zeilor

Creta, cea mai mare insula din Grecia si a cincea cea mai mare insula din Marea Mediterana, este cunoscuta pentru peisajele sale unice, temperatura placuta, cultura gastronomica, plajele intinse aflate la poalele muntilor si numeroasele obiective turistice de importanta istorica, astfel incat, an de an, mii de turisti ii trec pragul, alegand-o pe buna dreptate ca destinatie de vacanta.






Situata in estul Marii Mediterane, cu o lungime de 250 de kilometri, insula Creta a beneficiat de o pozitie strategica extrem de avantajoasa de-a lungul secolelor, fiind pozitionata pe rutele comerciale ale civilizatiilor din Orientul Mijlociu si din vestul Europei, fapt care a contribuit semnficativ de dezvoltarea economica si culturala a Cretei.





Pentru a intelege importanta istoria a insulei, este suficient sa va spun ca prima asezare preistorica din Creta dateaza din jurul anului 6000 i.Hr., aici aparand, in Epoca Bronzului, celebra civilizatie minoica, cea mai timpurie civilizatie din aria Europei, autoarea impunatoarelor palate din Knossos, Malia si Faistos.





O saptamana nu este suficienta pentru a vizita intreaga insula, motiv pentru care ar trebui sa va decideti daca va veti caza in jumatatea estica sau vestica a Cretei, pentru a explora pe indelete regiunea aleasa. Pentru vacanta din vara anului 2016 am ales extremitatea estica a insulei, cazandu-ma la Amirandes Grecotel Exclusive Resort (https://www.amirandes.com/) din oraselul Gouves. Este un hotel primitor, impunator, aflat chiar pe plaja, dotat cu numeroase facilitati, pe care il recomand cu caldura tuturor celor dornici sa descopere Creta. 








Mai jos gasiti principalele atractii turistice vizitate in timpul vacantei petrecute in Creta:

Capitala Heraklion


Orasul Heraklion este centru administrativ si economic al insulei si cel mai mare oras din Creta. Aici se afla aeroportul, precum si cel mai mare port de pe insula, numeroase muzee, restaurante si hoteluri, piete pitoresti si fantani arteziene impunatoare. 






Manastirea Arkadi


La aproximativ 20 de kilometri de orasul Rethymno, unul dintre cele mai mari orase din Creta, se afla Manastirea Arkadi. Aceasta dateaza din secolul al XVI-lea si a jucat un rol foarte important in lupta de rezistenta a cretanilor impotriva otomanilor, fiind folosita drept loc de refugiu de catre rebelii cretani. Pe panourile informative de la intrarea in manastire vei citi informatii ample despre acest eveniment sangeros din istoria insulei.



Orasele antice Elefterna si Phaistos


Vestigiile antice ale oraselor antice Phaistos si Elefternasunt, situate in mijlocul naturii, pe latura estica a insulei Creta, sunt  vizitate de numerosi turisti interesati de obiective culturale si istorice. 





Satul si Pestera Melidoni


Pestera Melidoni sau "Pestera Batranului" este celebra gratie descoperirilor arheologice efectuate aici, rezultatele excavarilor fiind expuse la Muzeul de Arheologie din Rethymo.




Statiune Agios Nikolaos


Una dintre cele mai populare statiuni din Creta, Agios Nikolaos isi asteapta turistii cu numeroase baruri, taverne si hoteluri, toate ridicate in jurul portului pitoresc. Lacul care poarta acelasi nume precum statiunea, in jurul caruia a fost ridicat centrul orasului, atrage an de an numerosi vizitatori.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Idee de destinație de vacanță: Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Egee

Ȋn proximitatea coastei de est a Greciei se află insula Skiathos, parte din arhipelagul Sporadelor, care oferă combinația ideală între peisa...