Pagini

joi, 26 martie 2020

Citybreak în Atena

Primăvara este sezonul ideal pentru a vizita Atena, frumoasa capitală a Greciei, oraș istoric dominat de clădiri din antichitate, ce îmbină latura cultură cu arta culinară și componenta turistică. Numele orașului este legat de cel al zeiței Atena, zeița înțelepciunii. 




Dintre numeroasele obiective turistice am ales cinci locuri care încorporează tot ce are Atena mai frumos de oferit, selecția acestora nefiind una ușoară, de vreme ce Atena este cunoscută ca fiind unul dintre principalele centre ale cercetării arheologice din lume. 

1. Acropole


Acropole, locul nașterii civilizației grecești antice, cunoscut și sub numele de „Colina sacră”, a fost ridicat în jurul anului 3.000 i.Hr. și inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1987. Situată în cel mai înalt punct al Atenei, colina găzduiește numeroase vestigii antice: Partenonul, Odeonul lui Pericle, Templul lui Dionysos, Statuia Atenei Promachos, Templul Atenei Nike, Erehteion, Teatrul Herodes Atticus. 





Principală atracție este Partenonul, templul situat în cel mai înalt punct al Acropole, construit în numele zeiței Atena în anul 438 i.Hr. și capodoperă arhitecturală a Greciei Antice.  



Tot pe Acropole veți găsi teatrul construit de Herodes Atticus, în secolul ÎI d. Hr., un teatru antic cu trepte de piatră pe post bănci și cu o amplă scenă rotundă la bază acestora. 


2. Templul lui Zeus 


Templul lui Zeus este cel mai mare templu din Grecia, având 96 de metri lungime și 40 de metri lățime Construcția templului a început în anul 515 î.Hr, iar lucrările au fost finalizate în anul 129 d.Hr. de către regele Hadrian. Doar 15 din cele peste o sută de coloane pe care le avea iniţial mai sunt astăzi în picioare. 




3. Cartierele Plaka şi Monastiraki


Vacanța în Atena va fi mai plăcută dacă vă veți alege hotelul în cartierele Plaka sau Monastiraki, zone cu clădiri fermecatoare, mici magazine cu produse artizanale, străzi înguste, piațete vesele și restaurante cu mâncare tradițională grecească.  





4. Dealul Lycabettus


Pentru o privelişte panoramică asupra Atenei, urcati pe dealul Lycabettus, pornind din cartierul Kolonaki. 




5.     Stadionul Panathenaic


Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Atena este Stadionul Panathenaic (Stadionul Olimpic), singurul stadion din lume construit în întregime din marmură. Descoperit în 1869, el a fost restaurant și folosit în mod repetat la găzduirea Jocurilor Olimpice, începând cu anul 1896, când au avut loc aici primele Jocuri Olimpice moderne.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu