miercuri, 10 aprilie 2019

Vacanta in Asia: Singapore (Partea I)

Din 1965, de cand a devenit oras-stat (dupa o perioada de peste 100 de ani de dominatie britanica), Singapore a cunoscut o dezvoltare incredibila, ajungand in prezent sa aiba peste 5 milioane de locuitori si sa se transforme intr-unul dintre principalele centre financiare din lume. Cea mai mica tara din Asia de Sud-Est va va surprinde prin arhitectura dominata de zgarie-nori, prin sistemul de transport public foarte bine pus la punct si prin gastronomia spectaculoasa. 





Mai mult, indiferent de sezonul in care veti alege sa vizitati Singapore, va veti bucura de vremea placuta, in lunile de iarna temperaturile necoborand sub 26 de grade. Cu toate acestea, umiditatea v-ar putea da batai de cap. Totodata, Singapore este considerat a fi unul dintre cele mai sigure state din lume, cu o toleranta zero fata de comportamente neadecvate. Spre exemplu, scuipatul pe jos sau folosirea gumei de mestecat se sanctioneaza cu amenzi de sute de dolari.





Am pregatit asadar o lista a celor mai frumoase locuri pe care le-am vizitat in Singapore iarna trecuta, urmand sa va prezint pe parcursul mai multor articole ce face Singapore un oras atat de special:

Aeroportul Changi


Singapore uimeste turistii din primele momente in care acestia pasesc pe teritoriul sau, incepand cu aeroportul Changi (http://www.changiairport.com/). De altfel, aeroportul Changi din Singapore a fost desemnat din nou, in 2018, cel mai bun aeroport din lume, conform clasamentului 2018 World Airport Awards, ocupand aceeasi prima pozitie inca din anul 2013. Unul dintre cele mai mari hub-uri din lume, deservind peste 100 de companii, aeroportul Changi va pune la dispozitie o multime de facilitati de care va puteti bucura.








Marina Bay Sands 


Singapore se remarca prin unele dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, iar regina acestora este, cu siguranta, vestitul hotel Marina Bay Sands (https://www.marinabaysands.com/). Cunoscut pentru piscina infinity cu o lungime de peste 150 de metri si pentru dimensiunile sale impresionante (dispune de peste 2500 de camere), Marina Bay Sands Hotel s-a deschis in anul 2010 si include un centru de expozitii, un centru comercial, un muzeu, sali de teatru, restaurante celebre si un cazino la fel de faimos. 




Avand un design deosebit, format din trei cladiri de tip turn, deasupra carora se afla Marina Bay Sands Skypark, cea mai mare platforma de acest tip din lume, Marina Bay Sands este locul in care trebuie sa ajungeti daca doriti sa admirati o panorama deosebita asupra orasului.




Emerald Hill Road


Daca sunteti interest de arhitectura din perioada coloniala, mergeti pe Emerald Hill Road, aflata in imediata apropiere a cartierului mall-urilor dispuse de-a lungul Orchard Road. 







Aici se afla fostele resedinte ale mai multor lideri politici din perioada coloniala. Admirati coloritul vesel al caselor si dispunerea acestora, insa nu uitati sa pastrati linistea, intrucat Emerald Hill Road se afla intr-o zona rezidentiala.





Orchard Road Malls


Mersul la cumparatori este un fel de sport national in Singapore, iar cea mai mare aglomeratie de mall-uri, magazine si buticuri cu specialitati locale se afla pe Orchard Road, intinzandu-se de-a lungul a peste doi kilometri. Fiecare mall din zona are specificul sau: ION Orchard Mall are un design futurist, Paragon Mall este un loc exclusivist, Tanglin Shopping Centre are un aer  traditional, iar Tangs Mall este extrem de popular printre localnici, datorita preturilor accesibile.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Idee de destinație de vacanță: Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Egee

Ȋn proximitatea coastei de est a Greciei se află insula Skiathos, parte din arhipelagul Sporadelor, care oferă combinația ideală între peisa...