miercuri, 14 noiembrie 2018

Descoperiti Mexico City (Ciudad de Mexico): Partea a II-a – Muzee

Turistii dornici sa afle mai multe despre cultura mexicana au la dispozitie numeroase muzee pe care sa le  viziteze in timpul vacantei in Ciudad de Mexico, mai ales daca vremea este una capricioasa (ceea ce nu este deloc neobisnuit pentru acest oras situat la o altitudine de 2250 de metri). 


Dintre cele peste 130 de muzee, va recomand in continuare patru astfel de locuri incarcate de informatii despre Ciudad de Mexico si despre regiunea geografica de care apartine.




Muzeu de Antropologie


Considerat cel mai vizitat muzeu din Ciudad de Mexico, Muzeul de Antropologie (http://www.mna.inah.gob.mx/) gazduieste, de-a lungul a doua etaje spatioase, zeci de mii de artefacte ale civilizatiilor precolumbiene, de o valoare inestimabila, inclusiv o sectiune ampla dedicata celebrei civilizatii Maya. 




Vedeta muzeului este Piatra Soarelui (La Piedra del Sol ), un bloc de bazalt avand o greutate de aproximativ 22 de tone. Desi, la prima vedere,  Piatra Soarelui pare a fi un vechi calendar aztec, aceasta este un altar utilizat pe vremuri de azteci pentru efectuarea sacrificiilor. 




Muzeul de  Arta Populara


Muzeul de Arta Populara reuneste numeroase piese impresionante care portretizeaza istoria culturala si artistica a Mexicului, precum si traditiile si abilitatile artistice ale poporului mexican. 






Muzeul, care cuprinde mii de exponate impartite pe numeroase categorii (produse din fibre vegetale, jucarii, masti, produse textile, produse din sticla etc.), se afla intr-o frumoasa cladire construita in stil art déco.





Muzeu Soumaya


Muzeul Soumaya (http://soumaya.com.mx/) este detinut de catre faimosul miliardar Carlos Slim. De altfel, numele muzeului a fost ales in amintirea Soumayei Domit, sotia lui Carlos Slim, decedata in anul 1999. Muzeul impresioneaza vizitatorii prin arhitectura sa futurista si prin stilul modern. 




Aflat in inima luxosului cartier Miguel Hidalgo, Muzeul Soumaya gazduieste o vasta colectie de tablouri si alte obiecte de arta, inclusiv lucrari ale sculptorului francez Auguste Rodin, tablouri pictate de Monet, Degas, El Greco, Tintoretto, Lucas Cranach, Zurbarán si Vincent Van Gogh. Profitati asadar de accesul liber in acest muzeu eclectic, deschis publicului larg in fiecare zi a anului.






Muzeul sculpturilor de ceara


Veti gasi aici peste 200 de figuri de ceara reprezentand numeroase personalitati din sfera istoriei, artelor, politicii si sporturilor. Asadar, nu il ratati daca ajungeti in cartierul Juarez din Ciudad de Mexico.





Pentru mai multe informatii despre Ciudad de Mexico, cititi postarea mea anterioara: http://alltheflavorsandcolors.blogspot.com/2018/11/descoperiti-mexico-city-ciudad-de.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Idee de destinație de vacanță: Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Egee

Ȋn proximitatea coastei de est a Greciei se află insula Skiathos, parte din arhipelagul Sporadelor, care oferă combinația ideală între peisa...