miercuri, 22 mai 2019

Vacanta in Asia: Singapore (Partea a II-a)

Dupa ce v-ati facut o idee, prin intermediul articolului anterior (https://alltheflavorsandcolors.blogspot.com/2019/04/vacanta-in-asia-singapore-partea-i.html), cu privire la ce presupune o vacanta in Singapore, am pregatit un al doilea articol despre principalele atractii turistice vizitate in iarna anului 2018.







Gardens by the Bay 


Gradinile suspendate imense, cu aspect futurist - Gardens by the Bay - sunt principala atractie turistica din Singapore. Supranumite “gradinile viitorului”, datoria copacilor high-tech (Supertree Grove) si serelor extinse, gazduite de cele doua domuri (Flower Dome si Cloud Forest), Gardens by the Bay sunt o veritabila capodopera a planificarii urbane. Daca ajungeti dupa ora 19, gradinile sunt imbracate de lumina calda a asfintitului, iar, odata cu caderea nopti, beculetele care acopera structurile sub forma de copaci se aprind si ofera o priveliste incantatoare vizitatorilor.







 

Daca petreceti Craciunul in Singapore, mergeti la Gardens by the Bay pentru a va bucura de un spectacol fascinant de muzica si lumini, pentru care nu va trebui achitata vreo taxa de intrare.


Cartierul Mica Indie 


Daca doriti sa experimentati franturi din viata de zi cu zi din India, fara a ajunge efectiv acolo, alocati-va cateva ore pentru a vizita cartierul Mica Indie din Singapore. 





Pitorescul cartier este definit de culori puternice, arome si o agitatie de nedescris. Zona este impanzita de magazine de bijuterii, de tesaturi si de mirodenii, precum si de numeroase temple, dintre care Templul Sri Veeramkaliamman de pe Serangoon Road (dedicat zeitei Kali), datand din 1881, se remarca in mod deosebit. Vizitarea templelor hinduse este gratuita, iar descaltarea inainte de a pasi in temple este obligatorie.


 



 

Din loc in loc veti intalni tonete cu fructe exotice si multe tarabe la care se vand zi de zi ghirlande de flori  viu colorate, pregatite spre a fi date de credinciosii hindusi ca ofranda la temple.






Daca doriti sa incercati mancarea indiana autentica, va recomand cu caldura restaurantul Lagnaa, Bare Foot Dining (http://www.lagnaa.com/) din cartierul Mica Indie. 



Cartierul Mica China


Comunitatea chineza este bine reprezentata in Singapore, iar inima sa este, cu siguranta, cartierul Mica China (Little China), aflat nu departe de centrul orasului. 


 

Aici veti gasi numeroase restaurante cu mancare chinezeasca autentica, magazine cu specific chinez, precum si patiserii unde se comercializeaza prajituri chinezesti specifice la preturi reduse.





Principala atractie turistica a cartierului este Buddha Tooth Relic Temple, unde este expus caninul stang al lui Buddha. Templul a fost deschis in anul 2007 si adaposteste numeroase alte relicve religioase budiste, gazduite de incaperile insirate de-a lungul celor patru etaje ale templului.








.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Idee de destinație de vacanță: Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Egee

Ȋn proximitatea coastei de est a Greciei se află insula Skiathos, parte din arhipelagul Sporadelor, care oferă combinația ideală între peisa...